מרחב פתיחת עסק
מה צריך לעשות בעת פתיחת עסק?
אל דאגה ואין צורך להרתע, פתיחת עסק הנה הרבה יותר קלה, פשוטה ומהירה ממה שאת חושבת.
סיימת את הלימודים, קיבלת את התעודה שמאשרת שאת יכולה להתחיל לעבוד עם משפחות. אך, בינך ובין העזרה למשפחות עומדות הרשויות. כמו עצמאיים רבים, פתיחת עסק נדרשת ברשויות השונות בכדי שתוכלי לקבל תשלום על שירותייך.
אנו רגילים להרתע מהרשויות. למי צריך לפנות קודם? אילו טפסים למלא? ואם אני טועה מה עלול לקרות?. לאלו מכן שלא מנוסות בטכנולוגיה ובהתנהלות עסקית, הרתיעה אף גוברת ומתגברת. למזלנו, ישנם אתרים נפלאים המעניקים מידע מפורט ופשוט ולמרביתנו תהליך פתיחת העסק יהיה טכני וקצר.
נתחיל בהצהרה בפני שני גופים על כך שאת מתחילה לעבוד כעצמאית ולקבל תשלום עבורך השירות שלך באופן ישיר ולא דרך מעסיק בתלוש שכר.
הגוף הראשון הנו רשות המסים בישראל. בפתיחת העסק תצטרכי לגשת קודם למשרד מע“מ אזורי ואז למשרד מס הכנסה. הגוף השלישי הנו ביטוח לאומי.
כלומר, כדי שתוכלי לעסוק במקצועך תצטרכי לפתוח שלושה תיקים. תיק במע“מ, תיק במס הכנסה ותיק בביטוח לאומי. מחד, מדובר על פעולות טכניות בלבד הכוללות מילוי טפסים. מנגד, בגלל שלא כולנו יודעות מה המשמעות, מה נדרש ומהן ההשלכות למה שאנו כותבות בטפסים, יש חשיבות בלהסביר בהרחבה על כל גורם וגורם.
תוכלי לבחור מטה בכל אחד מן הגורמים ולקרוא עליהם בהרחבה:

מע“מ הנו המקום הראשון אליו צריך ללכת. זהו משרד המסווג את סוג העסק שלך. על פי מהות העסק והערכת מחזור ההכנסות השנתי העתידי שלך, יוחלט אם תצטרכי לשלם מע“מ או לא בנוסף להכנסות שלך.

זהו הצעד השני בו כהמשך לסוג העסק שלך שהוגדר (למשל, עוסק פטור או מורשה) תיקבע דרגת המס שאליה ישוייך העסק שלך. פקיד שומה יקבע את אחוז המס שתשלמי מתוך ההכנסות שלך לאורך השנה. את תשלום המס תוכלי לשלם בעזרת פנקס מקדמות מס הכנסה שנשלח לביתך או דרך האינטרנט.

זהו הגורם השלישי שאותו צריך ליידע כי פתחת עסק. ביטוח לאומי משנה ומתאים את דמי ביטוח לאומי שאת צריכה לשלם בהתאם לשינויי הסטאטוס שלך. את יכולה לעשות זאת דרך מילוי טופס אינטרנטי או דרך הגעה לסניף ביטוח לאומי מקומי.

טופס 1219 מיועד לתת לרשות המסים סקירה כללית של כל הנכסים וההתחייבות שיש לך בתאריך מסויים. חשוב לרשום ולהיות מדוייקים בנתונים שכן הטופס ישמש בהמשך להשוואה ולבדיקת ניהול ספרים חוקית
בכל שאלה, תהייה, הצעה, צרי עמנו קשר